Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szponzoraim

2012.10.07

Édesanyám

Ő volt az, aki tisztában volt vele, hogy a csillagásszá válás bizony furcsa, és rögös út. Ő volt az, aki tudta, hogy sokkal kifizetődőbb lenne anyagilag, ha fognám magam, és elmennék dolgozni, mondjuk fodrásznak. De úgy döntött, megadja az esélyt arra, hogy az álmaimat megvalósítsam, és habár majdnem minden Anya szereti a gyermekét, ezt az áldozatot koránt sem mindenki vállalta volna. Ha anno, az egyetemi felvételi előtt ő nemet mond a csillagászati álmaimra, akkor most valószínűleg egy gyulai presszóban pincérkednék. Gyakorlatilag el se indulhattam volna. Ezért ő az első, és legfontosabb szponzorom.

És ne felejtsük el, hogy annak idején ő volt az, aki elmagyarázta, mi az a Naprendszer. Abszolút gyémánt rangú támogató. :)

Szerelmem

Ő is nagyon fontos. Nekem nagyon sokáig nem volt szerencsém a párkapcsolatokkal. Amolyan csillagászati Bridget Jones voltam. De aztán vele megismerkedtem, és ez egy csapásra megváltozott. Azt hittem, a párkapcsolatok együtt járnak a veszekedéssel, a szenvedéssel, de rájöttem, ez nem így van. Nálunk legalábbis nem. Ha egy problémát, vagy egy nézeteltérést kell megoldanunk, akkor azt nyugodtan, intelligensen meg tudjuk beszélni. Ha csak az egyikőnknek van problémája, akkor a másik segít. Ha máshogy nem tud, lelkileg egész biztosan. Ha meg mindketten boldogok vagyunk, építjük a közös jövőnket, melynek szerves része az, hogy én csillagász leszek. Mert bizony ő is tudós, ha nem is csillagász. És bármit teszek, ami csillagászati, akkor azzal nem csak a saját, hanem a közös életünket is építem. Nagyon sok jót kapok tőle, és nagyon sokat tanultam is tőle. Ő tanított meg, hogy nem szabad nyafogni, kiakadni, hanem meg kell őrizni a hidegvérünket nehezebb helyzetben is. Meg lehet mindent a lehető legnagyobb nyugalommal oldani. és úgy is lesz a legjobb.

A Témavezetőm

Amikor témavezetőt választottam, nem is gondolkoztam azon, hogy jó témavezető lesz-e, vagy sem. Ésd bizony voltam akkora piszok nagy mázlista, hogy kifogtam minden lehetséges témavezetők legjobbikát. Amióta TDK-zok, azóta nagyon sok minden történt: betanítottak az ország legnagyobb távcsövéhez, voltam egy nemzetközi tudományos konferencián, a Kepler Űrtávcső adatait dolgozom fel, munkát is kaptam, ami bizony nagyon fontos volt, és még munkalaptopot is. A Témavezetőmnek nagyon sokat köszönhetek az elmúlt másfél évben.

A barátaim

Mostanság nem nagyon találkozok velük, ez tény. És az is, hogy a barátaim sok esetben marhára utálják egymást, pedigegykor a társaság nagyon összetartó volt. Honnan tudom, hogy mégis a barátaim? Onnan, hogy amikor szükségem volt a segítségükre, akkor önzetlenül segítettek. És bizony ha ők nincsenek, már elbuktam volna. Kismillió köszönet.