Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Balaton Csillagdánál jártunk

2012.08.14

Egy szép, változóan felhős napon el is bringáztunk Balatonfűzfőre, ahol többek között Kalandpark, bob-pálya, ééés a Balaton Csillagvizsgáló található. Szűkös költségvetésünk nem engedte, hogy mindent kipróbáljunk, de azért remek élmény volt! A Balaton Csillagvizsgáló az meg annál inkább. Mivel nappal volt még, s mivel reménybeli csillagászként nagyon is jól tudom, hogy nappal a csillagvizsgálók nem üzemelnek, félve nyúltam a kilincshez, mert hát úgyis zárva lesz. Nyitva volt! Vááááháhá! Juhú, befelé!

Ott egy kedves hölgy fogadott minket, és habár a kupolát csak kívülről láthattuk, nagyon jól éreztük magunkat. Jó hely ez a csillagvizsgáló is, kicsit a Polarisra hasonlít, csak látványosabban van kivitelezve. Tetszik! Mindenkinek ajánlom, aki Balatonfűzfőn jár! Itt is a link, meg a kép. Balaton Csillagvizsgáló (Éljen a vidékfejlesztés)

 

02-a-balaton-csillagvizsg.jpg

Így néz ki most a Balaton Csillagvizsgáló. Tényleg nagyon szép. És ami még nagyon tetszett: az épület mellett van bal oldalt egy kis fa, ami nem igazi fa ám. Ez egy lakat-fa, amire felteheted a lakatjaidat. Ha legközelebb ott járok, akkor tutira én is teszek oda egy lakatot. :)